top of page
Αναζήτηση

Ετήσιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίων Κλασικού Μπαλέτου για σχολές χορού 2023-24

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διεξάγεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων, ετήσιου κύκλου, σε συνεργασία με σχολές χορού, απευθυνόμενο σε μαθητές και δασκάλους. Το πρόγραμμα φιλοξενείται στον χώρο της κάθε σχολής και είναι σχεδιασμένο ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες των τμημάτων που θα λάβουν μέρος.


Στόχος του ετήσιου αυτού εκπαιδευτικού κύκλου είναι να ενισχύσει την τεχνική του Κλασικού Μπαλέτου με τέτοιον τρόπο, ώστε να διευρύνει την κινησιολογική αντίληψη των συμμετεχόντων, η οποία οδηγεί στην άμεση πρόοδο της εξελικτικής τεχνικής. Αναπτύσσει όλες τις ζητούμενες ποιότητες των χορευτών, όπως την ελαστικότητα των μυών, την πλαστικότητα της κίνησης, την ταχύτητα, την εκτίναξη, την αλτικότητα, τον έλεγχο, τη στροφικότητα, τον συγχρονισμό και τη μουσικότητα, ενώ παράλληλα χτίζει «κινησιολογικές αλυσίδες», οι οποίες συντονίζονται αρμονικά μεταξύ τους και λειτουργούν εύκολα με την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια. Παράλληλα, διδάσκονται ασκήσεις και δίνονται πληροφορίες και προτάσεις για την ενίσχυση της ιδιοδεκτικότητας και της κιναίσθησης, εργαλεία απαραίτητα για τους δασκάλους και για την πρόοδο των χορευτών τους. Αποτέλεσμα αυτών είναι η περαιτέρω κατανόηση και ενίσχυση της τεχνικής του μπαλέτου, η άμεση πρόοδος των χορευτών, αλλά και η ελαχιστοποίηση των μυϊκών και αρθρικών τραυματισμών. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων γίνεται επίσης εισαγωγή στην αύξηση της αντοχής και της δύναμης.


Το πρόγραμμα είναι δομημένο με τέτοιον τρόπο, ώστε κατά τη διάρκεια ενός έτους να ολοκληρώνεται η ύλη, ανάλογα με το επίπεδο των χορευτών, ενώ ταυτόχρονα να επιτυγχάνονται άμεσα αποτελέσματα στην πρόοδο της ενδυνάμωσης και της τεχνικής τους.


Προγράμματα σχολών 1. Master Class - Classical Ballet 2. Master Class - Classical Ballet & Point shoes


- Τα προγράμματα απευθύνονται σε τμήματα άνω των 11 ετών και διεξάγονται πάντα μαζί με τον δάσκαλο των μαθητών.

- Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται επιλεκτικά σε ώρες και ημέρες που συμπίπτουν με τη διαθεσιμότητα των τμημάτων στην εκάστοτε σχολή και προσαρμόζονται πάντα στις ανάγκες κάθε τμήματος.


Το ετήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 διήμερα, τρίωρα σεμινάρια (6 ώρες ανά τρίμηνο), μέσω των οποίων παρέχει αναλυτικές πληροφορίες σε μαθητές και δασκάλους σχετικά με το βηματολόγιο, την τεχνική, την ενδυνάμωση και την ελαστικότητα.


Αναλυτικότερα:

1ο σεμινάριο :Μπάρα 2 ημέρες (συνολικά έξι ώρες) κατά το χρονικό διάστημα: Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου


2ο σεμινάριο: Κέντρο 2 ημέρες (συνολικά έξι ώρες) κατά το χρονικό διάστημα: Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου

3ο σεμινάριο: Allegro / πουέντ 2 ημέρες (συνολικά έξι ώρες)κατά το χρονικό διάστημα: Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου


Το ετήσιο πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα ανοιχτό μάθημα στο οποίο θα δοθεί feedback σχετικά με την πρόοδο των μαθητών, του τμήματος, όπως και των καίριων σημείων των σεμιναρίων.

Οι σχολές χορού που θα φιλοξενήσουν το ετήσιο πρόγραμμα θα ανακοινωθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της Μαρίας Κουσουνή, www.mariakousouni.com

*Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων στις σχολές θα οριστούν με σειρά προτεραιότητας.


Εκδήλωση ενδιαφέροντος, πληροφορίες και επικοινωνία στο Email: mar.kousouni@gmail.com

(C) Maria Kousouni



bottom of page